Sobre mi

Amanda Bataller

Hola!

Sóc Amanda, cuinera i artista. Lo d’artista no és que vagi de wai per la vida, sóc llicenciada en Belles Arts i em vaig especialitzar en comunicació visual. Lo de la cuina va vindre al final de la carrera, on vaig començar a la Universitat de Dundee la «Creative Cooking Society» on organitzava esdeveniment i tallers de cuina creativa per als estudiants. Poc després vaig començar a treballar de cuinera a un vegetarià, després d’encarregada de cuina en diferents llocs i finalment i de manera molt resumida, he passat els últims 5 anys dedicant-me a la formació i divulgació.

Em dedico a fer xerrades i tallers de cuina d’aprofitament, conserves, fermentació vegetal i cuina amb plantes silvestres, entre altres temes culinaris.

 

La meva cuina és un viatge que parteix de la gastronomia local i es nodreix de les tradicions de diferents cultures del món, prioritzant sempre els productes locals i les varietats tradicionals sense tancar les portes a nous sabors i ingredients.

lassanya de plantes silvestres i romescu amb pètals de calèndula
Lasanya de plantes silvestres i salsa romesco amb pètals de calèndula

Com a amant de la natura, sóc conscient de l’impacte mediambiental dels aliments que triem i dels cicles de la natura, escollint sempre com a protagonistes productes ecològics, de proximitat i temporada.

Fa uns anys que cultivo verdures al meu hort ecològic, apostant sempre que puc per varietats locals i antigues, que utilitzo per fer conserves i experiments culinaris. Camino cada dia cap a una vida més autosuficient, el decreixement i l’economia circular

 

Conscient dels temps i processos de la natura i de la cuina, aposto per qualitat i