L’Alquímia de les Espècies

Estic molt contenta de participar un cop més al Mercat de les Espècies de @associacioeltrill en aquesta 10a edició. Aquest any la protagonista és la ratafia, el licor de nous verdes i herbes aromàtiques i medicinals tradicional de Catalunya, lo que seria el cosí germà del nostre Herbero valencià!

Aquest any formaré part de l’Alquimia de les Espècies amb un taller de tartaletes de cirera i ratafia amb ametlla marcona. S’emitirà de 6 a 7 del vespre del dia 13 de Juny.

El Mercat de les Espècies d’Argençola fa 10 anys i ho volíen celebrar amb molta gresca i xerinola. Però estem confinats. Com podeu suposar, el Mercat de les Espècies, tal i com el coneixem, no serà possible fer-lo aquest any. Tot i així, no l’han volgut anul·lar sinó que l’han adaptat. El faran virtual en streaming

Així que farem un Mercat dedicat a les HERBES DE LA RATAFIA! 

En aquesta desena edició no hi haurà una planta protagonista sinó tot un còctel amb les quals es fa un licor per brindar i tancar acords

Aquí teniu el programa:

Matí

 • De les 10 del matí a les 13.30 h del migdia
  Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors”. Ratafia. Paisatge i cultura. Les herbes, elaboració i maridatges a la cuina.

Tarda

Les activitats de la tarda es podran veure a través de la web del Trill, de You Tube i de les xarxes socials de el Trill.

 • De les 4 a les 5 h de la tarda
  Sortida de reconeixement de flora per collir les herbes de la ratafia a Argençola, a càrrec de Astrid van Ginkel, Marc Talavera, Els Corremarges, Airy Gras i Montserrat Enrich
 • De les 5 a les 6 h de la tarda
  Taller d’elaboració casolana de Ratafia.
  Els avis de Cal Rosó de Sta Maria del Camí i els Amics de la Ratafia de l’Anoia ens explicaran com fer la Ratafia i quines plantes fer servir.
 • De les 6 i fins les 7 h del vespre
  L’alquímia de les espècies i la Ratafia.
  Elaboracions i preparats amb un ingredient imprescindible, la ratafia. Us explicarem a fer galetes de ratafia, conill, trufes, i molts maridatges més.

 • De les 7 fins a les 8 h del vespre
  Tast de ratafies, a càrrec dels membres de La Sobirana, https://lasobirana.cat/
  Com cal degustar una ratafia? Ens presentaran 3 ratafies i ens ajudaran a valorar-les tot fent un tast.
 • De les 8 i fins a les 8:30 h del vespre
  Presentació de llibres relacionats amb la ratafia, licors i herbes, a càrrec de Lluis Marmí de la Tradillibreria.
 • A les 8:30 h
  Concert: Maria Lluïsa

VOS ESPEREM!

Deja un comentario